Elif Edes, Ramazan ayında hem iftar, hem de sahur sofralarında yer verebileceğiniz birbirinden özel 6 tarifini paylaştı. Bu eşsiz tariflerle Ramazan menülerinizi güzelleştirebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Zerdeçal, zencefil, tarçın, kimyon, karanfil, pul biber ve safranı bir kasede karıştırın ve eti bu karışımla ovun. Baharatların lezzetini artırmak için arzu ederseniz, tüm baharatları bir tavada biraz ısıtın. Erikleri 300 ml sıcak suya koyun. Soğanı, orta ateşte ve zeytinyağında yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Sarımsağı da ilave ederek 1-2 dakika daha soteleyin. Son olarak eti ekleyin 1-3 dakika daha soteleyin. Eriklerin suyuna bal, limon suyu ve tuz ilave ederek kaynatın. Kaynayınca erikler ile tarçın çubuklarını ilave edin ve kapağı kapalı olarak 170 derecedeki fırında 1-1,5 saat pişirin. Servisten önce limon rendesi, taze çekilmiş karabiber gerekiyorsa tuz ilave edin. Sotelenmiş badem, taze kişniş veya maydanoz serperek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Pazıyı tuz ilave edilmiş kaynar suda az haşlayın ve sapın sert bölümlerini kesin. İç harç malzemesini bir kaba alarak yoğurun. Tencerenin dibini az zeytinyağı ile yağlayın ve 1-2 pazı yaprağı ile kaplayın. Pazı yapraklarına harç koyarak sarın ve tencereye dizin. Sos malzemeleri ayrı bir tencerede bir miktar pişirin. Sosun bir kısmını ayırın ve kalan sosu dolmaların üzerine gezdirin. Son olarak üzerine tabak yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatarak önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Domates sos, yoğurt ve sumak ile servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Un, mısır nişastası, şeker ve tereyağını bir kaba alın ve ovuşturarak ufalayın. Yumurta sarısını soğuk su ile çırpın ve hamura ilave ederek yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru bir beze sararak 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Elma küplerini bir tencereye alarak su ilave edin ve ocağa koyun. Yumuşadıklarında ocaktan alın ve suyunu süzün. Şeker, limon ve tarçını ekleyerek soğumaya bırakın. Hamurun yarısını unlu tezgahta açın ve büyük bir kalıba veya tek kişilik kalıplara yerleştirerek ortalarına elma karışımından koyun. Kalan hamuru da hasır şeklinde örerek üzerini kaplayın. En üste yumurta beyazını sürerek şeker serpin. Önceden ısıtılmış 170-180 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Maydanoz sos için tüm malzemeleri robotta çekin. Tost ekmeklerinin iki tanesine sos sürün ve beyaz peynir ile domates dilimlerini ve zeytini kat kat dizin.Kalan ekmek dilimlerinin iç tarafına maydanoz sosu sürün ve tostun üzerine kapatın. Sıcak tost makinesinde bastırarak kızartın. Tost makinası yoksa tavada üzerine hafif bastırıp, çevirerek kızartın. Yanında yeşillik ve domates dilimleri ile servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Kuskusu tuzlu suda veya et/tavuk suyunda aşırı yumuşak olmayacak şekilde haşlayın. Sebzeleri zeytinyağında soteleyin. Daha sonra haşlanmış kuskus, sotelenmiş sebzeler, tereyağı ve tuzu vok tavasına alarak tekrar soteleyin. Tuz ve karabiber ilave edin, maydanoz ile dereotunu serperek servis edin. Sebze olarak her türlü mevsim sebzesini kullanabilir ve daha doyurucu bir tabak için ızgara tavuk ilave edilebilirsiniz.
Malzemeler;
Yapılışı: Yumurta, krema ve tuzu bir kaba alarak kremsi kıvama gelecek şekilde çırpın. Yapışmaz tavayı bir dakika kadar ısıttıktan sonra tereyağını ekleyerek eritin. Tereyağı kahverengileşmeden çırpılmış yumurta karışımını tavaya boşaltın ve karıştırmadan 15-20 saniye bekleyin. Daha sonra spatula veya tahta kaşıkla tavanın altından üste doğru çevirerek karıştırın. 10-15 saniye sonra kaşıkla tekrar katlar gibi çevrin. Yumurtalar yumuşak kıvamlı pişip, hafif akışkan kalacak şekle gelene kadar bu işlemi tekrar edin. İstenen kıvama geldiğinde ateşten alın. Kadifemsi ve parlak son kıvamını tavanın sıcaklığı ile alan yumurtayı ısıtılmış waffle’ın üzerine yerleştirin. Frenk soğanı, çörek otu, limon kabuğu rendesi, karabiber ve mikro filizlerle servis edin.
Şunlara da göz atın;